Zdrowy dzienny jadłospis 1

źródło: www.womenshealthmag.com autor: LISA SHIN

- II śniadanie 
Buraczane frytki z dipem – 220kcal

2 cienkie plastry buraka
2 łyżeczki oliwy z oliwek
Sól morska do smaku
2 łyżki ulubionego dipu

reklama

Przygotowanie: rozgrzać piekarnik do 180 stopni lub patelnię teflonową. Włożyć plastry buraka wcześniej skropione z oliwą z oliwek i solą morską. Podsmażyć na chrupko lub piec 10-20 minut, aż krawędzie będą chrupiące. Plastry pokroić na kształt frytek i podawać z dipem.

Zdrowy dzienny jadłospis 1 Reviewed by MotywacjaNonStop on 19:40 Rating: 5

2 komentarze:

  1. Rozgrzewać cały piekarnik dla dwóch plasterków buraka??? No, nie wiem...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam również usmażyć na patelni bez tłuszczu :) bardzo fajnie wychodzą..

      Usuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.