Jesz chleb? Nie ma w tym nic złego cz 3
Produkty pełnoziarniste
Chociaż piekarze podczas produkcji pieczywa używają różnych ziaren, mąka pszenna jest prawie zawsze głównym składnikiem chleba. Większość rozumie i zna korzyści płynące z jedzenia pieczywa wytworzonego z pełnych ziaren pszenicy nad jej białym odpowiednikiem. Białe produkty mączne są tworzone przez przesianie ziaren oraz zarodków z przetworzonej pszenicy, co sprawia, że mąka łatwiej ”pracuje”.Niestety podczas tego procesu zostaje ona przy tym pozbawiona w większości potencjału żywieniowego. Na szczęście piekarze odkryli sposoby pieczenia z całego ziarna tworząc niesamowicie
Chociaż piekarze podczas produkcji pieczywa używają różnych ziaren, mąka pszenna jest prawie zawsze głównym składnikiem chleba. Większość rozumie i zna korzyści płynące z jedzenia pieczywa wytworzonego z pełnych ziaren pszenicy nad jej białym odpowiednikiem. Białe produkty mączne są tworzone przez przesianie ziaren oraz zarodków z przetworzonej pszenicy, co sprawia, że mąka łatwiej ”pracuje”.Niestety podczas tego procesu zostaje ona przy tym pozbawiona w większości potencjału żywieniowego. Na szczęście piekarze odkryli sposoby pieczenia z całego ziarna tworząc niesamowicie
reklama
pyszny chleb. I taki właśnie powinien znajdować się w Twojej diecie – chleb z pełnego ziarna z dodatkiem innych nasion tj. słonecznik, pestki dyni, siemię lniane . Smacznego.
3 z 3
Jesz chleb? Nie ma w tym nic złego cz 3
Reviewed by MotywacjaNonStop
on
12:45
Rating:

Brak komentarzy: