Jesz chleb? Nie ma w tym nic złego cz 3

 

Produkty pełnoziarniste

Chociaż piekarze podczas produkcji pieczywa używają różnych ziaren, mąka pszenna jest prawie zawsze głównym składnikiem chleba. Większość rozumie i zna korzyści płynące z jedzenia pieczywa wytworzonego z pełnych ziaren pszenicy nad jej białym odpowiednikiem. Białe produkty mączne są tworzone przez przesianie ziaren oraz zarodków z przetworzonej pszenicy, co sprawia, że mąka łatwiej ”pracuje”.Niestety podczas tego procesu zostaje ona przy tym pozbawiona w większości potencjału żywieniowego. Na szczęście piekarze odkryli sposoby pieczenia z całego ziarna tworząc niesamowicie
reklama
pyszny chleb. I taki właśnie powinien znajdować się w Twojej diecie – chleb z pełnego ziarna z dodatkiem innych nasion tj. słonecznik, pestki dyni, siemię lniane . Smacznego.

3 z 3
Jesz chleb? Nie ma w tym nic złego cz 3 Reviewed by MotywacjaNonStop on 12:45 Rating: 5

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.